Om mig

Sida

Jag heter Maria & bor i Karlstad, Värmland. Till yrket är jag bland annat skribent och skrev under flera år krönikan Nyfiken på mat i Länstidningen, Värmland. Nu ägnar jag tiden åt ett litet grossistföretag en webshop för privata kunder. Genom min verksamhet vill jag inspirera till ett mer hållbart liv.

Mat intresserar mig eftersom det är njutning, politik & näring för både kropp & de som ser till att vi har mat att köpa.

Miljö intresserar mig av den enkla anledningen att vi måste leva i vår miljö. Vi bör därför inte behandla den hur som helst. Generationerna efter oss måste leva med konsekvenserna av vårt sätt att leva. Fråga är vad de kommer att säga om oss om hundra år?

Enkelhet intresserar för att vi idag gör så mycket som kunde förenklas. Nu menar jag inte bara att ta bilen till träningen istället för integrera träningen i vardagen.

Huvudsaken är dock att få möta dig som är öppen för nya vägar, att tanken har slagit dig att du kan påverka ditt liv. Du måste inte göra som alla andra, det är ditt liv, du måste låta dig ta plats i det! Tillsammans kan vi inspirera varandra att leva på ett sätt som ger oss möjlighet att faktiskt leva.

Författaren till Hälsans Hemligheter sa: Det anses helt naturligt att föreslå en patient att såga upp bröstkorgen och lyfta ut delar av kroppen i en operation tillsammans med livslång medicinering men inte att hjälpa patienten till en livsstilsförändring. Det säger en hel del.

Annonser

4 reaktioner på ”Om mig

 1. Fischer

  Hej!

  Otroligt att jag inte hittat till din sida innan! Har suttit och surfat nätet runt efter mer raw-food inspirerande sidor. Har själv nyligen blivit övertygad om hur bra jag mår utan ”skiten” och allt det de stora företagen vill få oss att köpa. Och nu efteråt när jag rensat upp i både kylskåp, skafferi och järna står jag där…nyfödd som när Neo i Matrix har svalt pillret och kan se verkligheten.

  Tack! Och tack för tips där man kan få tag på råa kakaobönor! Det har jag letat efter!

  Mvh

  Fischer

 2. Hej Fischer!

  Visst är det underbart när den kokta matdimman lagt sig! Underbart är också att raw food inte kräver att man alltid följer det till 100% även om det känns bäst. 25% är en förbättring som känns, 50% känns utmärkt, 100% är underbart.
  Ett enda minus har jag upplevt när jag kör raw food 100% är att det kan vara svårt att hålla vikten normal. Den vill gärna sjunka lite mer än jag är bekväm med.
  Man vill gärna se frisk ut inte tärd 🙂
  Hoppas att jag även i fortsättningen kan bidra med bra tips!

 3. Jade

  Hej!

  Har börjat lite smått med att införa Raw food i vardagen. Det är jättegod mat faktiskt!
  Dock har jag inte införskaffat spiralizer (vet du ngn bra och var man köpa det?)

  Vad bra att hitta någon i Karlstad (bor utanför) som vet var man hittar alla ingredienser som kan vara marigt att hitta. Då tänker jag på rå kakao, kokosolja, tamari osv.
  Inköpsställen?

  Ett annat problem jag stött på är att det är svårt att mixa vissa saker då de fastnar längs sidorna, man kanske ska använda sig av en matberedare?

  Hälsningar Jade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s