Vad sommaren erbjuder…

Standard

Så har sommaren börjat på allvar. Vi tillbringar mer tid i sommarstugan. Krukorna är fyllda med blommor och örter eller grönsaker. Allt växer som det ska och jag bara är. Läser en stund, går en tur i skogen, tittar till odlingarna ibland, diskar, dricker en kopp te och kryddar maten med färska örter.

I skogen har kantarellerna tittat fram och små embryon till blåbär visar sig, men inget är färdigt att plocka än. Skogen har sin nytta ändå. Att sitta på en stubbe och meditera, gå en stund och sen fika där solen strilar ner genom grenverket är så välgörande att jag aldrig vill sluta med det. Någonstans har ett hus stått och jag kan fundera länge på hur det sett ut då. Vilka bodde här, var hämtade de vatten, vad åt de, hur så det ut? Gav skogen rikligt med mat då?

Bara vara är en njutning. Städa om du vill men våga vägra måsten som påtvingas utifrån. Läs den bok du vill läsa och låna den på biblioteket oavsett var på försäljningslistan den ligger. Vill du inte laga mat med färska örter? Köp korv och mos och njut av det eller stek en omelett eller ät rester ur kylen och frysen. Sanningen är att vi åt rester i fem dagar efter midsommar. Vi åt bra mat ändå. Alla måste inte grilla varje dag för att det är semester, faktum är att alla inte ens tycker om att grilla. Tro det eller ej.

Att ta avstånd från världen är mitt bästa tips på vila. Skippa glossiga modemagasin, skippa klädaffären om du inte måste, skippa allt som låter dig tro att du måste se ut eller vara på ett visst sätt. Har du tur, tid och avstånd kan du få fatt på den du verkligen är. Är du inte rädd så kanske du kommer fram som en ny människa med nya mål eller så kommer du fram till att du är nöjd med vardagen som den är. Oavsett så har du kommit en bit längre. En bit närmare dig själv.

01024eedb9f5815849ba7e0265849737cc4c23944d

Använd sommaren till att glänta på dörren till något nytt, kanske finns det inom dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s