Enkelhet

Standard

Kanske undrar en del varför man ska tvätta kropp och huvud med något annat än butikens produkter, de finns ju lätt tillgängligt där. Dessutom så har de ju ändå godkänts för användning.

Nu har vi väl om någon gång, insett att vi inte kan lita på vad som anses ofarligt eller inte. Maten innehåller ämnen som inte gör någon som helst nytta och som kroppen inte vet hur den ska hantera. Hudvårdsprodukterna innehåller ämnen som gör att du måste fortsätta använda dem. Dessutom så innehåller olika hudvårdsprodukter ganska lika ingredienser vilket det är tvål eller schampo. Det du tillför kroppen på utsidan hamnar på insidan, huden är kroppens största organ. Det gör inte hudprodukterna så annorlunda än mat egentligen.

Hur enkelt du än tycker att det är att köpa det du råkar gå förbi, så är produkterna inte så enkla för kroppen att ta hand om. Behovet av enkelhet kan komma i vägen för bekvämlighet helt enkelt.

När man väl slagit in på spåret att förenkla sin vardag så inser man hur mycket som är galet. Nu pratar vi inte bara mat och hudvård. Så mycket är tillkrånglat i onödan. Istället för att odla mat, så går vi till ett annat arbete för att tjäna pengar så att vi kan köpa mat. Istället för att motionera i vardagen så avsätter vi ett par timmar på att ta bilen till gymmet för att träna. Istället för att se till att vi har fler mindre jordbruk så att fler kan arbeta inom just jordbruk så importerar vi maten från andra ställen. Ja, ni förstår…vi kunde fortsätta…

Intresset för enkelhet har växt och tar sig uttryck i att dra ner på ägodelar, 1 sak in 1 sak ut, dra ner på utgifter för att kunna lönearbeta mindre och lägga sin tid på livet i övrigt eller sälja sitt hus för att bo mindre. Antalet bloggar som ägnar sig åt ämnet är enormt och finns i många länder.

Det är många som längtar efter ett enklare liv, men frågan är hur enkelhet ser ut för dig? För vad som är enkelhet för någon behöver inte vara det för någon annan. Dock ska man akta sig för att förväxla enkelhet med bekvämlighet, de flesta som anammar en ny livsstil är väldigt arbetsamma, men de drivs bara inte av pengar i första hand.

0196cad2122ba592c9cd99b463aa88df1655627ce4

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s