Om havspasta

Standard

Emma frågade om havspasta för länge sedan och jag ber om ursäkt för att detta inte besvarats här på sidan. Tyvärr har det varit lite si och så med det privata skrivandet. Havspasta finns att köpa via Raw living, länk intill. Havspasta är en alg som smakar mycket gott och som passar utmärkt med tomatsås som exempel.

Zucchinipasta är också gott rått och behöver inte kokas. Jag blandar ibland zucchini och algpastan vilket ger ett större näringsintag. Alger hör till vardagsmaten i vissa länder men i Sverige är vi lite dåliga på att ta till oss det. Har du svårt för att äta alger som de är kan du försöka få i dig exempelvis spirulina genom att hålla det i en smoothie. 

Sist vill jag också påminna om vad vi i Sverige vetat länge, men som inom rawfood-kretsar utomlands inte bryr sig om eller vet för lite om. Mixade linfrön är inte nyttigt med anledning av att det bildas blåsyra i kroppen av det. Inta gärna en till två matskedar om dagen hela, men vill du åt omegafettsyrorna så ska du välja linfröolja istället. Linfröolja åstadkommer inte detta otrevliga fenomen. Surfa lugnt på omegavågorna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s