Mmmmmmmmmmm………..

Standard

Ibland landar det en kokbok i knät som är svår att släppa. Kate Wood har lyckats med detta några gånger, Renee Voltaire´s Alltid hungrig var en sådan och nu sitter jag här med Matt Amsden´s Rawvolution. Senaste testet i boken var hans nutloafs och mmmmmmm, inte mycket mer att säga. Ett minus har den dock, inte ett chokladrecept i sikte. Dock ett med carob vilket enligt mina smaklökar inte är ett fullt tillfredsställande alternativ.
Tack förresten Levande-föda-ätare för dina vänliga ord 🙂 Ovan nämnda nötbiffar gör ni så här, helst med råa ingredienser förstås:
1 1/2 kopp mandlar
1 1/2 kopp valnötter
1 1/2 kopp solrosfrön
Lägg nötterna i blöt 3-4 timmar.

2 1/2 kopp hackade portabellosvamp, marinas snabbt i tamari, han tar shoyu
1 hackad gul lök
3 koppar hackad selleri
persilja hackad så mycket du vill ha
6 vitlöksklyftor rivna, han tar tio, du väljer
1/3 kopp olivolja
2 msk spiskummin
1/2 kopp shoyu, har tar en hel, du väljer
dragon, hackad så mycket du vill ha
1/2 tsk cayenne
Mal eller kör nötterna i juicern med den blanka plattan. Blanda sedan allt i en skål. Se till att det inte blir några klumpar. Forma biffar av smeten (högst en cm tjocka) och lägg i torken 24 timmar. Vänd biffarna när de torkat på ovansidan.
Eller, du som inte har en tork kan lägga dem på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 40-50 grader och ställ upp ugnsluckan aningen för att temperaturen inte ska gå upp för högt.

Servera som burgare eller med en coleslaw. Matt själv föreslår lökbröd till vilket han i och för sig föreslår till allt 🙂

Dagen bjuder inget vidare väder och min cykeltur tror jag får regna inne. Men en härlig långpromenad vid Vänerns vatten får det nog bli.

Ha en underbar dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s