Den falske Robin Hood

Standard

Så håller då regeringen på att bita sig i svansen igen. Nu ska de som redan idag inte lever i vårt samhälle på samma villkor som andra få kliva ytterligare ett steg åt sidan. Om Fredrik Reinfeldt får som han vill så ska människor som är sjuka inte ens få ersättning längre, människor har redan tagit livet av sig för att de nekats ersättning från försäkringskassan och vi lär inte se någon ljusning framöver.
Att någon överhuvudtaget ska besluta hur länge en människa ”får” vara sjuk är sjukt i sig. Inte en enda människa kan veta hur länge en persons rehabilitering tar. Många kommer aldrig tillbaka till sina normala funktioner och andra kan behöva vara sjukskrivna för att inte bli sjukare än de behöver vara. Det handlar om människor som har ms som inte blir sjukskrivna, människor som har migrän som bara blir sämre av att inte få vara ifred, det handlar om depressioner av flera olika slag som ingen människa kan sia om hur länge de varar, om stressreaktioner som blir värre när de sjukskrivna jagas med blåslampa. De diagnoser där man accepterar sjukersättning är sjukdomar där den sjukskrivne garanterat dör inom en ”rimlig” tid och där kostnaden inte blir alltför hög för samhället.
Under de år Fredrik Reinfeldt suttit i regeringen har pengarna oavbrutet omfördelats från ”fattig” till rik och den modell som beundrats i andra länder är idag borta. Det kommer att ta evigheter att ställa allt elände tillrätta efter hans jakt på ett bekvämt leverne för sig själv och sina medarbetare.

Det vi kan vara säkra på är att fler kommer att behöva billiga maträtter att ta till. Försäljningen av billig snabbmat kommer att öka betydligt, precis som i USA. Bäst att mota Olle i grind och börja äta mer linser redan nu, för i snabbmatsträsket vill jag inte hamna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s