Det ljuvaste läder!

Standard

en inte alls den sortens läder ni kanske tänker på utan naturligtvis den sorten man kan sätta tänderna i. Jag kan för tillfället inte vara utan dem, remmarna av fruktläder. Några dagar med godissug och de är oumbärliga. Har du en tork kan du göra dem med vilka frukter du vill, färska eller frysta. Söta med aprikoser och bananer, mixa och bred ut över ett teflex som du låter torka ca 12 timmar. Du kan göra det även i ugn om du kan ställa den på 40 grader och låta ugnsluckan stå lite öppen för att det inte ska bli varmare.
Sedan har du en härlig bit fruktläder du kan skära eller klippa i remmar eller bitar. Godare än Malacos och definitivt bättre. Inte ett aromämne och inga färgämnen, bara rena smaker.
När man väl vant sig av med ”vanligt godis” är det svårt att äta det. Efter att man skämt bort kroppen med rena smaker och fruktens härliga uppfriskande sötma finns ingen behaglig återvändo. Jag har gjort ett inhopp i godisland ibland och inget gott kommer ur det. Det smakar inte särskilt bra, man mår illa av det och det finns ingen mening med det. Jag undrar bara; varför slösa bort pengarna på detta? Det är bara Godiskungen eller annan intressent som tjänar på det.
I alla fall gjorde jag jordgubbsremmar sist. Plötsligt upptäckte jag att det bara är två månader kvar till jordgubbssäsong och i frysen finns en massa gubbar kvar. Dags att äta upp de sista för att snart kunna äta färska 🙂
Visst är det härligt när man kan åka och plocka jordgubbar! Sitta där i landet och äta sig mätt medan man plockar. För några år sedan följde min mormor med och henne skulle de ha vägt både innan och efter plockning. Hon är en ganska liten kvinna som inte ser ut att kunna äta något alls men när gubbarna var gratis så åt hon obegränsat. När vi reste oss och skulle gå därifrån med våra hinkar rapade hon högt och ljudligt och jag rodnade som en aftonsol.
Man ska vara om sig och kring sig för att få något i sig och på sig 🙂

Annonser

En reaktion på ”Det ljuvaste läder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s