Unga kokosnötter

Standard

Egentligen så borde man inte men det är helt enkelt omöjligt att motstå exotiska frukter. Med tanke på miljön så borde man. Men å andra sidan så kan man göra något annat som är bra för miljön istället, som att inte äta kött när man äter exotiska frukter. Kött är definitivt inte bra för miljön. Så om jag köper en kokosnöt istället för kött så borde det gå på ett ut eller?

Thaibutiken erbjuder unga kokosnötter som är helt enkelt underbara. Skär av toppen och häll ner ”kokosmjölken” i en drink eller drick som den är. Servera den gärna till barnen eftersom den innehåller ett ämne som även finns i bröstmjölk som tydligen ska skydda mot allergier. När du tömt nöten på den goda drycken slår du hammaren i toppen och skedar ur det mjuka köttet, blandar det med röd curry, lime, salt, lite vitlök och vatten eller en del av ”kokosmjölken”. Häll dressingen på salladen. Nu har du använt hela nöten och kvar finns skalet som jag ännu inte putsat till en skål, men du kanske testar och serverar dressingen i sitt skal 🙂

 

Annonser

2 reaktioner på ”Unga kokosnötter

  1. Hej!

    Vänd dig till den thaibutik där de har tillmötesgående och trevlig personal. Fråga om de kan ta hem unga kokosnötter. Det har lönat sig för mig.
    Lyckas du inte så har ett företag som heter Biova börjat importera en 1/2 liters tetra med kokosmjölk, Dr Martins Cocodrink. Den håller rawfoodkvalité (enligt Shazzie) och smakar underbart. Kolla med hälsokostbutikerna om de har den eller kan ta hem.
    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s