Krispigt!

Standard

dsc01005.jpg

Absoluta favoriter till frukosten är krispiga bovetegroddar. För mig är en tallrik fruktkräm och ”buckwheaties” en god morgon med sol i sinnet. Len kräm på kanske banan och apelsin och krispiga ”buckwheaties” över. Mmmmm…

De är mycket enkla att göra om du ger dig själv en chans. Ta en påse helt bovete utan skal, kung Markatta och Risenta har bovete som kan groddas. Lägg dem i blöt i cirka en-två timmar.

Häll av vattnet genom en stor sil och skölj noga. Låt därefter bovetet ligga kvar i silen skölj tre gånger om dagen ordentligt så att det röda geleiga försvinner.

Efter ett en-två dagar har bovetet fått en grodd. Jag tar tar mina när de fått närmare 5 mm grodd. Skölj dem en sista gång och lägg sedan ut dem på ett par plåtar.

Sätt in i ugnen på varmluft 40 grader och sätt en stekspade vid ugnsluckan så att den inte går igen helt. Har du förmånen att ha en tork sätter du den på samma gradantal och torkar där. En natt i ugnen brukar räcka.

Nu har du krispiga ”buckwheaties” att strö över morgonkrämen, filen, yoghurten eller vad du vill. Du kan enkelt smaksätta dem innan du torkar dem. Vill du ha dem söta kan du smaksätta dem med agave eller honung. Se till att röra om ordentligt så att de blir täckta och så att det inte blir klumpar av sött i (svårtorkat).

Krispen kan du använda till annat också. Behöver barnen lördagsgodis så kan du göra chokladkrisp. Du kan också använda dem till att blanda med andra ingredienser till en mysli. Det är gott med gojibär och pumpafrön till. Kanske vill du har havregryn också? Bara fantasin sätter stopp.

Lycka till! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s