Have a great weekend!

Standard

Så vad är en trevlig helg? En kväll på krogen? En kväll med vännerna hemma eller hos dem? Gå på bio? Mysa med pojkvännen? Leka med barnen? En helg ensam i tystnad? I vårt samhälle är det lyx att få en stund i tystnad eftersom det är ett ständigt brus omkring oss. Mitt förslag är att om du ständigt är uppbokad på något så tillåt dig att säga nej till vännerna, din kära eller familjen. Ta en dag eller en helg och umgås med dig själv.

-Gud så tråkigt, tänker en del. Alla vågar inte umgås med sig själva en längre stund, andra avsätter ständigt tid för sig själva och njuter av varje sekund. Innan jag blev sambo brukade jag ta egna kvällar och hyra en film, göra en god middag och kanske njuta ett glas vin till. Poppa en skål popcorn och njuta den alldeles själv utan konkurrens.

Fortfarande njuter jag av att ha egna kvällar. Så skicka iväg sambon på vad han/hon vill göra och tillåt ha en egen myskväll. Bestäm dig för vad du vill ägna kvällen åt och gör det du tänkt. Ett långbad med en kopp te eller ett glas vin och lyxig olja i vattnet. När du badat klart tillåt dig torka långsamt så att du inte torkar bort all olja.

Du kanske vill läsa boken du velat läsa en längre tid men inte hunnit. Kryp upp i fåtöljen med den bästa choklad du vet och en kopp chai, chai passar utmärkt till choklad. Företrädesvis en choklad som inte innehåller konstiga tillsatser. Geisha är en favorit för många men finns det verkligen choklad i den?

Lyxig mat för mig är förblir med all säkerhet mat utan tillsatser. Hur lyxigt låter det med E155 eller E322? Det behöver inte vara dyr mat utan helt enkelt bara ren. En enkel sallad kan bli ljuvlig med rätt hemgjord dressing.

Mixa kött av en mango eller motsvarande fryst vara med 1 vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek eller färsk chili, salt och svartpeppar samt 2 msk olja (gärna linfröolja). Den smakar fantastiskt med tonfisksallad men även med en grön sallad eller kyckling.

Seså skynda på att njuta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s