Nyfiken på mat

Standard

Det är just det som driver mig, att jag är nyfiken på mat. Jaha kanske ni tänker, en kvinna som står med ett långkok på spisen och bröd i ugnen och vad man nu kan hitta på mer om man är driftig. Och visst har jag pysslat med det och på hösten är det vad man kanske längtar efter ibland. En härlig rödvinsdoftande gryta som puttrar i timtal. Vad den sedan kan göra för dig näringsmässigt är kanske inte alltför mycket.

Nu ska man inte rationalisera bort faktorer som mysigt, trivsel och att det fungerar bra på en bjudning men det är ingen varjedagmat för mig. Ju mer jag läser om mat desto mindre tillagar jag maten och har nu hamnat i en kålsituation som verkar vara svår att ta sig ur. Missförstå mig inte, det är inget problem på något vis och det finns inte någon anorexi som drivit mig hit. Men, är verkligen så gott, det är nyttigt och enkelt att göra en sallad på och blanda med annat.

En favorit en längre tid har varit coleslaw på vitkål, morötter, valnötter, selleri eller fänkål. Därtill en dressing på en apelsin, en dadel, ett par matskedar tahini(orostad), salt och peppar. Rör runt och njut. Det är för mig lika gott som godis och har blivit min absoluta favoritlunch. Krispig och smakrik.

Kål sägs också vara en faktor att lägga på minnet om man vill minska riskerna på cancer. Forskning har gjorts i ämnet och en skillnad mellan de som drabbades och de som inte drabbades var att de ickedrabbade åt kål flera dagar i veckan. Varför chansa om man kan minska riskerna med något så gott och billigt.

Annonser

En reaktion på ”Nyfiken på mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s